Skip til hoved indholdet

Pizza med hytteost

Ingredienser:

  • 200 g hytteost
  • 2 æg
  • 50 g hvedemel
  • 25 g fuldkornshvedemel (eller brug kun én type, hvis det er det, du har)
  • ¼ tsk groft salt

Topping

  • 3 spsk. flødeost
  • ½ tsk fintrevet citronskal (gerne fra en usprøjtet citron)
  • Friskkværnet peber
  • 100 g mozzarella i tern
  • 100 g grøntsager efter eget valg (f.eks. squash eller svampe)
  • 2 spsk. Pesto efter eget valg

Sådan gør du:

  1. Forbered bund: Tænd ovnen på 200 °C varmluft. Rør hytteost, æg, mel og salt sammen i en skål. Fordel dejen på bagepapir på en bageplade og form en cirkel på ca. 28 cm i diameter.
  2. Forbagning: Bag bunden i ovnen i ca. 20 minutter, indtil den er let gylden og fast.
  3. Topping: Rør flødeost sammen med citronskal og peber. Smør blandingen ud på den forbagte bund. Drys mozzarella over. Skær grøntsagerne i tynde skiver og fordel dem ovenpå.
  4. Bag færdig: Sæt pizzaen tilbage i ovnen og bag den i yderligere ca. 15 minutter, til osten er smeltet og grøntsagerne møre.
  5. Afslutning: Tag pizzaen ud og dryp pesto over som det sidste. Server straks

Denne side er printet den 16-12-2025 20.40

Ophavsretten tilhører Vejen Kommune.

Informationer må alene anvendes til eget ikke-kommercielt brug.

Brørup Sundhedscenter
Fredensvej 3B
6650 Brørup
Telefonnr: 79 96 64 49

Telefon: 79 96 64 34