Pizza med hytteost
Ingredienser:
- 200 g hytteost
- 2 æg
- 50 g hvedemel
- 25 g fuldkornshvedemel (eller brug kun én type, hvis det er det, du har)
- ¼ tsk groft salt
Topping
- 3 spsk. flødeost
- ½ tsk fintrevet citronskal (gerne fra en usprøjtet citron)
- Friskkværnet peber
- 100 g mozzarella i tern
- 100 g grøntsager efter eget valg (f.eks. squash eller svampe)
- 2 spsk. Pesto efter eget valg
Sådan gør du:
- Forbered bund: Tænd ovnen på 200 °C varmluft. Rør hytteost, æg, mel og salt sammen i en skål. Fordel dejen på bagepapir på en bageplade og form en cirkel på ca. 28 cm i diameter.
- Forbagning: Bag bunden i ovnen i ca. 20 minutter, indtil den er let gylden og fast.
- Topping: Rør flødeost sammen med citronskal og peber. Smør blandingen ud på den forbagte bund. Drys mozzarella over. Skær grøntsagerne i tynde skiver og fordel dem ovenpå.
- Bag færdig: Sæt pizzaen tilbage i ovnen og bag den i yderligere ca. 15 minutter, til osten er smeltet og grøntsagerne møre.
- Afslutning: Tag pizzaen ud og dryp pesto over som det sidste. Server straks
Ophavsretten tilhører Vejen Kommune.
Informationer må alene anvendes til eget ikke-kommercielt brug.