Jordskokkesuppe
Ingredienser:
- 2 stk. løg
- 2 stk. kartofler
- 500 g jordskokker
- 3 fed hvidløg
- 2 spsk. olie (fx. raps)
- 1 stk. bouillonterning
- 0,5 L vand
- ca. 2 tsk drys salt
Sådan gør du:
Skyl jordskokkerne og kartoflerne grundigt og skær der værste væk
Hak løg, hvidløg, kartofler og jordskokker groft
Opvarm lidt olie i en gryde og steg løg og hvidløg i et par minutter
Tilføj herefter jordskokkerne og kartoflerne og lad det stege med 3-4 minutter
Hæld vand, bouillon og salt i
Kog til grønsagerne er møre, ca. 10-15 min.
Blend med en stavblender
Smag til med salt og evt. hvidvinseddike
Server med topping som fx ristede kerner, forårsløg eller ristede kikærter
Ophavsretten tilhører Vejen Kommune.
Informationer må alene anvendes til eget ikke-kommercielt brug.