Skip til hoved indholdet

Grillet aubergine med feta

Ingredienser

  • 2 store auberginer
  • ½ dl olivenolie
  • 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
  • 2 fed hvidløg, presset eller fint revet
  • 100 g feta
  • 1 håndfuld pinjekerner
  • Salt og peber
  • Evt. lidt olie til grill- eller stegepanden


Fremgangsmåde


Skyl auberginerne og skær dem i ca. 1 cm tykke skiver. Drys med lidt salt på begge sider og læg dem i et dørslag med et klæde over. Lad dem trække i ca. 30 minutter – det fjerner bitterstoffer og trækker væde ud.

Rør olivenolie sammen med finthakket persille og hvidløg. Smag til med salt og peber.

Rist pinjekernerne på en tør pande ved middel varme, indtil de er gyldne og dufter nøddeagtigt. Stil til side.

Dup de saltede aubergineskiver tørre med et viskestykke eller køkkenrulle. Varm en grillpande godt op og pensl med lidt olie. Grill skiverne 3–4 minutter på hver side, til de er møre og har fået grillstriber. Læg dem løbende på et rent viskestykke, efterhånden som de bliver færdige.

Fordel de grillede aubergineskiver på et serveringsfad. Dryp persille-hvidløgsolien over, smuldr fetaen henover og drys med de ristede pinjekerner. Slut evt. af med et drys friskkværnet peber.

Denne side er printet den 16-12-2025 20.40

Ophavsretten tilhører Vejen Kommune.

Informationer må alene anvendes til eget ikke-kommercielt brug.

Brørup Sundhedscenter
Fredensvej 3B
6650 Brørup
Telefonnr: 79 96 64 49

Telefon: 79 96 64 34